Eντεταλμένοι Σύμβουλοι

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΙΝΤΕΖΗ

Αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων(Φο.Δ.Σ.Α.)
 • Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στην Ποσειδωνία της Σύρου.
 • Είμαι μητέρα δύο παιδιών του Πέτρου, Ηλεκτρονικού Τ.Ε., και της Χριστίνας, βρεφονηπιοκόμου Τ.Ε. με μεταπτυχιακό τίτλο στην Ειδική Αγωγή.
 • Εργάστηκα στην Εμπορική Τράπεζα στην Ερμούπολη, από όπου αποχώρησα με εθελούσια έξοδο το 2010.

Σε αυτό το σημείο της ζωής μου, με την εμπιστοσύνη των Συριανών, συναντήθηκα για πρώτη φορά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από τα πρώτα δειλά βήματα μου έως και σήμερα, προσπάθησα σε όλους τους φορείς που συμμετείχα (Οργανισμό Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Λιμενικό Ταμείο, Επιβατικό Σταθμό, Επιτροπή φορολογικών υποθέσεων), με προσήλωση στο αποτέλεσμα, επιμονή και πολλή δουλειά, να σταθώ αντάξια στις προσδοκίες των συμπολιτών μου.

Συμμετείχα στις δημοτικές εκλογές του 2014 με τον συνδυασμό «Σύρος, ένα βήμα μπροστά» και στις δημοτικές εκλογές του 2019 εξελέγην Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ανοιχτοί Ορίζοντες για τη Σύρο».

Με τις γνώσεις,τις εμπειρίες και την αγάπη μου στο συνάνθρωπο και ιδιαίτερα σ’ αυτόν που χρήζει βοήθειας, συμμετέχω ενεργά σε πολλές εθελοντικές δράσεις στο νησί μας και από το 2015 διαχειρίζομαι στο διαδίκτυο μία κοινωνικού περιεχομένου ιστοσελίδα, παρέχοντας ενημέρωση και βοήθεια στις γυναίκες, στο παιδί, στην οικογένεια.

Πιστεύοντας πάντα στη δύναμη της ομάδας, με όραμα για το καλύτερο που αξίζει για εμάς και τις μελλοντικές γενιές, ακολουθώ και κάνω πράξη εδώ και πολλά χρόνια ,τα λόγια του μεγάλου πολιτικού-σοφού Μαχάτμα Γκάντι: «Πρέπει εσύ να αποτελείς την αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο» έχοντας «Ανοιχτούς Ορίζοντες για τη Σύρο», το νησί που είναι το σπίτι μας, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας.Η ζωή μας.

ΕΙΡΗΝΗ ΔΡΑΚΟΥ

 • Γεννήθηκε και ολοκλήρωσε βασική εκπαίδευση στην Ερμούπολη της Σύρου.
 • Είναι πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, τομέα Παιδαγωγικής, με ειδική εκπαίδευση από το Ίδρυμα Διαρκούς Επιμόρφωσης σε θέματα Δημόσιου management και Διοίκησης Ανθρώπινου Παράγοντα και από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης σε θέματα Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων.
 • Υλοποίησε Ευρωπαϊκά Προγράμματα αυτοεπιμόρφωσης σε σχολεία της Ισπανίας,Ιρλανδίας και Δανίας.
 • Εργάστηκε ως καθηγήτρια Αγγλικών σε σχολεία της Κομοτηνής, των Ιωαννίνων και της Σύρου. Υπηρέτησε ως Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων στη Δ.Δ.Ε. Κυκλάδων και ως Διευθύντρια του 1 ου Λυκείου και του Γενικού Λυκείου Σύρου. Διετέλεσε Γραμματέας και αργότερα μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Αφυπηρέτησε το 2017.
 • Παράλληλα με τη διδασκαλία, ήταν Σχεδιάστρια και Συντονίστρια προγραμμάτων καινοτόμων δράσεων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων σύμπραξης και κινητικότητας μαθητών.
 • Έχει συμμετάσχει στα κοινά ως μέλος Συλλόγων, στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου της Ερμούπολης και ως πρόεδρος των Σχολικων Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.
 • Προσφέρει τις υπηρεσίες της ως εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος, χωρίς αμοιβή, αρμόδια για την εποπτεία και την ευθύνη λειτουργίας των δράσεων και των θεμάτων του Αυτοτελούς Τμήματος
 • Υποστήριξης ΝΠΔΔ- Σχολικές Επιτροπές, του Γραφείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Προγραμμάτων και του Γραφείου Βιβλιοθηκών και Εικαστικών Δραστηριοτήτων, καθώς και του Τμήματος Παιδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου.

ΜΑΡΚΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

 • Μετά τη συνταξιοδότηση μου και το τέλος της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σύρο, αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά της περιοχής μου και της Σύρου γενικότερα, γεμάτος δύναμη, μεράκι και φυσικά αγάπη για τον τόπο μου, ως Δημοτικός Σύμβουλος.
 • Από το 2006 εκλέγομαι Δημοτικός Σύμβουλος, στον τ. Δήμο Ποσειδωνίας και στον ενιαίο Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.
 • Έχω υπηρετήσει από τη θέση του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Ποσειδωνίας και έχω συμμετάσχει ως μέλος στο Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. και σε διάφορες επιτροπές, όπως την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, την Επιτροπή του νόμου 2946/2001 και την Επιτροπή Πολιτισμού. Σήμερα έχω την τιμή να διατελώ Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος αρμόδιος για τα θέματα που αφορούν στο Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου μας.
 • Από το 1999, δραστηριοποιούμαι και συμμετέχω ενεργά στον Πολιτιστικό Σύλλογο της Ποσειδωνίας «ο Ποσειδών». Μάλιστα, από το 2003 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017 διετέλεσα Πρόεδρος του Συλλόγου, διατηρώντας και αναδεικνύοντας τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας.

 • Γεννήθηκα στη Σύρο, όπου και έζησα τα μαθητικά μου χρόνια. Σπούδασα στο τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ. Έχω εργαστεί στο Τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων της Ν. Α. Κυκλάδων, ως ιδιώτης μελετητής υδρολογικών μελετών και ως καθηγητής σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης. Από το 2002 μέχρι σήμερα, εργάζομαι στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπου και προΐσταμαι της Μονάδας Διαχείρισης και Παρακολούθησης έργων που συγχρηματοδοτούνται από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία.
 • Το 2010 εκλέχτηκα πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ενώ στις δημοτικές εκλογές του 2014 συμμετείχα ως επικεφαλής της παράταξης «Σύρος, ένα Βήμα Μπροστά».
 • Στο πλαίσιο της δημοτικής μου θητείας, έχω διατελέσει Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών και της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου και μέλος σε πλήθος επιτροπών, ενώ παράλληλα συνέβαλα στην ένταξη σημαντικών έργων του Δήμου μας σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
 • Στην παρούσα θητεία είμαι πρόεδρος στη ΔΕΥΑΣ και Εντεταλμένος Σύμβουλος στο Γραφείο Προγραμματισμού.
ΔΗΜΟΣ