Δήμαρχος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ερμούπολη της Σύρου.    

Αποφοίτησα  από το Γυμνάσιο Αρρένων Σύρου.   

Φοίτησα στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια ειδικεύτηκα στην Αναισθησιολογία στα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Είμαι διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Το 1989 επέστρεψα στη Σύρο και υπηρέτησα  σε θέση ιατρού του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου. Από το 1999 κατείχα θέση Διευθυντού Αναισθησιολόγου μέχρι το 2016, οπότε και επέλεξα να συνταξιοδοτηθώ. 

Συμμετείχα στις Δημοτικές εκλογές του 1990 και εξελέγην δημοτικός σύμβουλος στον τ. Δήμο Ερμούπολης (1990 – 1994).

Συμμετείχα στις πρώτες αιρετές εκλογές για τον δεύτερο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης το 1994 και εξελέγην για δύο συνεχόμενες θητείες. Επί οκτώ έτη, κατείχα τη θέση του προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κυκλάδων (1994 – 1998, 1998-2002).

Κατά διαστήματα υπήρξα εκλεγμένο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Σύρου ως εκπρόσωπος των ιατρών.

Υπηρέτησα στο Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων ως μέλος του Συμβουλίου και ως πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου. 

Το 2009 πρωτοστάτησα στην ίδρυση του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου και εξελέγην πρόεδρός του. 

Το 2012 εξέδωσα τη διδακτορική διατριβή μου, η οποία αναφερόταν στο Πρώτο Νοσοκομείο της Επαναστατημένης και Ελεύθερης Ελλάδας στη Σύρο.

Το 2005, μετά από πολυετή έρευνα εξέδωσα «Το γλωσσικό ιδίωμα της Ερμούπολης Σύρου», το οποίο και επανεκδόθηκε βελτιωμένο το 2018.

Είμαι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

ΔΗΜΟΣ