Αντιδήμαρχοι

Αντιδήμαρχοι

Λεονταρίτη Κλεονίκη (Αλίκη)

Γεννήθηκε στη Σκόπελο, το νησί των Β. Σποράδων, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του 16 ου Λυκείου Αθηνών, με σπουδές σε ιδιωτική σχολή στο τμήμα οργάνωσης γραφείου και γραμματειακής υποστήριξης, όπως και σε τμήμα βοηθών λογιστών. Πραγματοποίησε σπουδές  management και είναι κάτοχος πιστοποιητικού με  εξειδίκευση στην ανάπτυξη ικανοτήτων στελεχών
επιχειρήσεων από το Κ.Ε.Κ. του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Με συμμετοχές σε σημαντικό αριθμό  σεμιναρίων με θέματα Αρχών Διοίκησης και Επιχειρηματικότητας, Τεχνολογίες Πληροφορίας, Σύγχρονες Τεχνικές Διοίκησης και Επικοινωνιακής Πολιτικής, ξεκίνησε από το 2014 σπουδές στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Α.Π.ΚΥ), στο τμήμα Ελληνικός Πολιτισμός.
Εργάστηκε ως διοικητική υπάλληλος και αργότερα είχε τη Διεύθυνση υποκαταστήματος του Ιατρικού , Ερευνητικού και Διαγνωστικού Κέντρου Αθηνών «Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ». Επί 12ετίας, εργάστηκε ως ειδικός συνεργάτης Δημάρχου, υπεύθυνη τμήματος δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας στον τέως Δήμο Ερμούπολης και σημερινό Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, καθώς και  ως σύμβουλος σχεδιασμού και οργάνωσης εκδηλώσεων.
Μέχρι σήμερα έχει διατελέσει μέλος  συμβουλίων   σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού μας, παραμένοντας ενεργό μέλος, αλλά και με παράλληλη διαρκή συμμετοχή  σε ομάδες με εθελοντική δράση.
Είναι παντρεμένη με τον ιατρό Διονύση Λεονταρίτη και έχουν μια κόρη.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΤΑΟΥΛΗΣ

Γεννήθηκε το 1981 στη Σύρο, όπου και έμεινε από τα πρώτα παιδικά του χρόνια έως την αποφοίτηση του από το Λύκειο το 1998. Τα επόμενα 4 χρόνια σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) από το οποίο έλαβε πτυχίο στην Οργάνωση
και Διοίκηση Επιχειρήσεων το 2002.
Ζει και εργάζεται στην Σύρο από το 2004 παρέχοντας λογιστική, φοροτεχνική και οικονομοτεχνική υποστήριξη σε επιχειρήσεις και κατοίκους της Σύρου ασκώντας το επάγγελμα του λογιστή – φοροτεχνικού. Παράλληλα, συνέχισε τις πανεπιστημιακές σπουδές του στο τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του
Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Το 2006 εκλέχθηκε για πρώτη φορά Σύμβουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Ερμούπολης.
Το 2010 εκλέχθηκε ξανά στο δημοτικό συμβούλιο του ενιαίου Δήμου του νησιού και συμμετείχε στη διοίκηση του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Σύρου.
Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

ΜΗΝΑΣ ΑΛΗΦΡΑΓΚΗΣ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Σύρο. Είμαι Χειρουργός Ορθοπεδικός – Τραυματιολόγος, εξειδικευθείς στην Παιδοορθοπεδική – Αθλητικές Κακώσεις, με σπουδές στο Università degli Studi “G. d’Annunzio”, Chieti e Pescara, Facoltà di Medicina e Chirurgia.
Είμαι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού & Μικροχειρουργικής.
Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του τ. Δήμου Ερμούπολης, καθώς και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Σύρου (ΔΕΥΑΣ).
Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2019 εξελέγην Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό «Ανοιχτοί Ορίζοντες για τη Σύρο» και έκτοτε υπηρετώ από τη θέση του Αντιδημάρχου
Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΩΤΕΙΝΙΑΣ

Γεννήθηκε στην Ερμούπολη το 1960. Από το 1986 εργάζεται ως δικαστικός υπάλληλος. Διετέλεσε κατά περιόδους εκλεγμένο Μέλος, Γενικός Γραμματέας,
Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων και Επιμελητών Ν. Κυκλάδων και επί δεκαετίας διετέλεσε εκλεγμένος αντιπρόσωπος των Δικαστικών Υπαλλήλων της περιφέρειας του Εφετείου Αιγαίου στο οικείο Πενταμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο.
Είναι εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κυκλάδων (Σ.Ε.Α.Ν. Κυκλάδων), του οποίου επί σειρά ετών διετέλεσε Πρόεδρος. Είναι εκλεγμένος αντιπρόσωπος: α) του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων και Επιμελητών Νομού
Κυκλάδων στην Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Δ.Υ.Ε.), β) της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Δ.Υ.Ε.) στην Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.) και γ) του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κυκλάδων (Σ.Ε.Α.Ν. Κυκλάδων) στην Ανώτατη Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφέδρων Αξιωματικών (Α.Π.Ο.Ε.Α.).
Επίσης είναι μέλος: α) του Μουσικού Ομίλου Σύρου, β) του Συλλόγου Μικρασιατών Σύρου και γ) της Φιλοπτώχου Εταιρείας Ερμουπόλεως (Γηροκομείο-Πτωχοκομείο), στην οποία είναι εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής.
Συμμετείχε για πρώτη φορά στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2014, όπου και εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, με τον Συνδυασμό «Σύρος Ένα Βήμα Μπροστά» και κατά την διάρκεια αυτής της θητείας του, διετέλεσε Αντιπρόεδρος τόσο της Οικονομικής Επιτροπής όσο και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου και Μέλος σε Επιτροπές του Δήμου, για θέματα κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας, ενίσχυσης των αδύναμων εισοδηματικά ατόμων κ.ά.
Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2019 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, με τον Συνδυασμό «Ανοιχτοί Ορίζοντες για τη Σύρο», και σήμερα διατελεί Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών.
Είναι παντρεμένος με την δικηγόρο Κατερίνα Στεφάνου.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1980 και μεγάλωσα στην Σύρο, όπου και έζησα τα μαθητικά μου χρόνια. Ασκώ το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού όντας και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στις συντηρήσεις – αποκαταστάσεις κτιρίων και στην διαχείριση κατασκευαστικών έργων. Από το 2006 διατηρώ τεχνικό γραφείο και
συνεργάζομαι με την Alpha Bank, την Εθνική Τράπεζα και το Υπουργείο Οικονομικών ως πιστοποιημένος εκτιμητής ακινήτων. Είμαι παντρεμένος με την Μαριλία Βαρθαλίτου, με την οποία έχω αποκτήσει δύο παιδιά.

ΠΕΤΡΟΣ ΜΩΤΟΣ

Γεννήθηκα το 1947 στο Βροντάδο της Ερμούπολης. Από το 1960 δούλευα ως εργάτης οικοδομών και από το 1970 ως εμπειροτέχνης οικοδομών. Υπήρξα ποδοσφαιριστής του Αστέρα και μετέπειτα Γενικός Αρχηγός του Αστέρα και του Αθλητικού Ομίλου Σύρου.
Συμμετέχω στα κοινά και εκλέγομαι συνεχώς από το 1986 μέχρι σήμερα. Από τότε και μέχρι το 2002 ήμουν εκλεγμένο μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής.
Ήμουν υπεύθυνος στον τομέα της καθαριότητας, των κηπουρών, των συντηρητών και των ηλεκτρολόγων καθώς και πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής στο 1ο, 2ο, 3ο δημοτικό σχολείο και στα 3 νηπιαγωγεία. Για τρεις τετραετίες υπηρέτησα τον Δήμο από τη θέση του Αντιδημάρχου του τ. Δήμου Ερμούπολης και στη συνέχεια του ενιαίου Δήμου Σύρου-
Ερμούπολης. Σήμερα διανύω την τέταρτη τετραετία μου ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Πολιτικής.
Είμαι παντρεμένος με την Κλεοπάτρα Ανδρεάδου και έχουμε δύο παιδιά, τη Μαρία και τον Φίλιππο, καθώς και ένα εγγόνι.

Αγροτικής Πολιτικής

ΔΗΜΟΣ